Filosofia lui Emil Cioran

Valoare:
2 credite
Marime:
8.89 KB
Pagini:
2
Nota:
8.64 (196298 voturi)
Favorit:
Nu (Adauga)
Raport:
Share:
Domenii:
Accesari:
862358
Nr. desc.:
198023
Fisiere:
doc
Orice document downloadat sau uploadat este adaugat in Biblioteca
Extras din document:

Emil Cioran s-a nascut pe 8 aprilie 1911 la Rasinari, fiind al doilea fiu al preotului Emilian. In anul 1924, intreaga familie se muta la Sibiu, motiv pentru care acesta va urma Liceul Gheorge Lazardin aceasta localitate. Dupa terminarea liceului, semuta la Bucuresti pentru a urma Facultatea de Litere si Filosofie. Incepand din ultimul an de facultate publica articole in “Calendarul”, “Gandirea” si “Vremea”, periodicele vremii.
In anul 1932, termina studiile universitare si se inscrie la doctorat sperand sa obtina o bursa in Franta sau Germania. “Pe culmile disperarii” este prima carte pe care o publica si pentru care primeste premiul Comisiei pentru scriitorii needitati. Inainte sa plece in Franta mai publica inca patru carti.
In anul 1933 obtine o bursa la Berlin unde pleaca pentru doi ani cu o bursa a fundatiei Humbboldt. In anul 1935 se intoarce in tara si, timp de un an, ocupa postul de profesor de filosofie la Liceul Andrei Saguna din Brasov. Anul 1937 ii aduce o bursa la Paris oferita de Institutul francez din Bucuresti, bursa cu care sta in Franta pana in anul 1944. ultima sa carte in limba romana este “Indreptar patimas”, pe care incepe sa o scrie in anul 1940.

Documente online similare In categoria » Proiecte/Referate » Filosofie

Immanuel KantImmanuel kant
Immanuel Kant s-a nascut pe 22 aprilie 1724 in Konigsbarg Prusia Orientala A studiat la Colegiul Fredercianum si a fost remarcat de directorul
Relatia dintre<br />
filosofie si<br />
stiintaRelatia dintre filosofie si stiinta
Primul care articuleaza o viziune asupra relatiei dintre filosofie si stiinta este Ortega care in opera
Reflectia<br />
filosofica despre<br />
spatiu si timpReflectia filosofica despre spatiu si timp
Reflectia filosofica despre spatiu si timp este cel mai strans legata de teoria fizica Problemele
Drept CilvilDrept cilvil
1 Prevederile legale privind raspunderea comitentului pentru fapta presupu-sului Articolul 1000 alin 3 C civ cuprinde dispozitia potrivit
Promo Promo
Promo
^ Top