Immanuel Kant

Valoare:
Gratis
Marime:
98.01 KB
Pagini:
2
Nota:
8.64 (203746 voturi)
Favorit:
Nu (Adauga)
Raport:
Share:
Domenii:
Accesari:
899204
Nr. desc.:
206959
Fisiere:
docx
Orice document downloadat sau uploadat este adaugat in Biblioteca
Extras din document:

Immanuel Kant s-a nascut pe 22 aprilie 1724 in Konigsbarg, Prusia Orientala. A studiat la Colegiul Fredercianum si a fost remarcat de directorul acestei institutii, acesta fiind si cel care l-a sustinut pe perioada studiilor.
Dupa terminarea liceului, se inscrie la Universitatea din Konigsberg, la Facultatea de Filosofie. Datorita conditiilor materiale precare este nevoit sa renunte la studii si sa se angajeze ca perceptor al unor familii instarite pentru a strange bani.
Publica, la inceput cateva lucrari. Lucrarea in care aplica principiile lui Newton siteoriile lui Laplace, trece neobervata dar va deveni importanta 40 de ani mai tarziu, cerectatorii luand in considerare teoria Kant-Laplace.
Avand multe abilitati, incepe sa tina discursuri la universitati dar si acasa din divrse domenii: logica, etica, matematica, metafizica, mecanica si fizica teoretica, pedagogie si drept natural. In aceste cursuri Kant le descifra studentilor legile naturii descoperite de Newton si Kepler, sistemele filosofice ale lui Leibniz, Wolff si Hume.

Documente online similare In categoria » Proiecte/Referate » Filosofie

Filosofia lui<br />
Emil CioranFilosofia lui emil cioran
Emil Cioran s-a nascut pe 8 aprilie 1911 la Rasinari fiind al doilea fiu al preotului Emilian In anul 1924 intreaga familie
Relatia dintre<br />
filosofie si<br />
stiintaRelatia dintre filosofie si stiinta
Primul care articuleaza o viziune asupra relatiei dintre filosofie si stiinta este Ortega care in opera
Reflectia<br />
filosofica despre<br />
spatiu si timpReflectia filosofica despre spatiu si timp
Reflectia filosofica despre spatiu si timp este cel mai strans legata de teoria fizica Problemele
Drept CilvilDrept cilvil
1 Prevederile legale privind raspunderea comitentului pentru fapta presupu-sului Articolul 1000 alin 3 C civ cuprinde dispozitia potrivit
Promo Promo
Promo
^ Top